· 

Appel kruimel ontbijtje

 

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

  • 4 volle eetlepels havermout
  • 4 volle eetlepels volkoren speltmeel, of boekweitmeel voor een glutenvrij ontbijtje
  • 1,5 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • handje rozijnen
  • 3 kleine of 2 normale appels, geschild en in kleine blokjes gesneden

 

Zo maak je het gezond appelkruimel ontbijtje:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de stukjes appel met een halve theelepel kaneel en de rozijnen. Schep het mengsel over in een ovenschaaltje.

Meng de havermout met het meel, de kokosolie en de kaneel. Kneed het met de hand tot een kruimelig deegje en verdeel het over het appelmengsel.
Bak de appelkruimel in 20-25 minuten goudbruin en licht krokant.

Je kunt de appelkruimel zo eten of serveren met bijvoorbeeld wat yoghurt of kwark en is zowel warm als koud erg lekker.