Voor 2 personen/porties heb je nodig:
-
4 volle eetlepels
havermout
-
4 volle eetlepels volkoren
speltmeel, of boekweitmeel voor een glutenvrij ontbijtje
-
1,5 eetlepel
kokosolie
-
1 theelepel kaneel
-
handje rozijnen
-
3 kleine of 2
normale appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
Zo maak je het gezond appelkruimel ontbijtje:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de stukjes appel met een halve theelepel kaneel en de
rozijnen. Schep het mengsel over in een ovenschaaltje.
Meng de havermout met het meel, de kokosolie en de kaneel.
Kneed het met de hand tot een kruimelig deegje en verdeel het over het appelmengsel.
Bak de appelkruimel in 20-25 minuten goudbruin en licht krokant.
Je kunt de appelkruimel zo eten of serveren met
bijvoorbeeld wat yoghurt of kwark en is zowel warm als koud erg lekker.
|