· 

Pompoen curry met kikkererwten.

Een heerlijke pompoen curry.
makkelijk om te maken en lekker gezond natuurlijk.
deze curry kun je natuurlijk ook vegetarisch eten!
 
voor 4 personen:
 
200 gram rijst, 3 tenen knoflook, stukje verse gember ongeveer 2 cm, 1 pompoen, 400 gram kikkererwten, 0.5 eetlepel komijnpoeder, 3 eetlepels kerriepoeder, 400 ml kokosmelk, Verse koriander (als je dat lekker vind), sap van 1 limoen. 370 gram rundergehakt of runder saucijzen .
 
Kook de rijst, rasp de knoflook en de gember fijn.
Maak de pompoen schoon en snijd in stukken. Giet de kikkererwten af en maak schoon in koud water. Doe een scheut olie in de pan en laat warm worden. Doe nu alle specerijen in de pan even heel kort aanbakken ongeveer 2 minuten, zodat alle smaken vrij komen. Voeg nu de pompoen en de kikkererwten ( en het vlees als je dat gebruikt) toe en blus af met de kokosmelk. Laat dit samen ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng de curry op smaak met de verse koriander, en wat peper en zout.
Eventueel ook nog lekker om toe te voegen aan het einde zijn wat knapperige cashew nootjes!
Serveer dit samen met de rijst.
je kunt deze curry natuurlijk ook heel makkelijk maken met andere soorten groente. Je vervangt de pompoen gewoon met een andere groente, ook erg lekker met zoete bataat of gewone roerbak groente! De kikkererwten kun je vervangen door bijvoorbeeld boterbonen. En zo maak makkelijk je eigen recept!
 
 
Eet smakelijk allemaal!