· 

Quiche met pompoen, peer, bosui en gorgonzola.

Dit lekkere herfst gerecht is voor 4 personen. je bereid dit gerecht in ongeveer 75 minuten.

 

Wat heb je nodig? 

 

1 pompoen.

3 peren.

1/2 bosje bosui.

125 gram gorgonzola.

4 eieren voor de vulling.

1 ei voor het deeg.

125 ml crème fraîche.

250 gram bloem.

125 gram boter.

Scheutje olie&azijn

 

Bereiding: 

We starten met het deeg. Meng de bloem met 1 theelepel zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukken. Meng het door de bloem heen tot een korrelig geheel. Voeg nu 1 ei en 3 eetlepels water toe. Kneed het deeg tot een samenhangende bal. Verpak het in plastic en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Schil de peer en snijd ook deze in stukjes. Hak de bosui fijn. verwarm de oven voor op 200 graden. 

 

Verhit een pan met olie en bak hierin de pompoen. voeg na ongeveer 5 minuten de peer en de bosui toe. Bak dit samen ongeveer 3 minuten. Breng nog een beetje op smaak met peper en zout. Kluts nu de 4 eieren met de crème fraîche en weer een beetje peper en zout. Vet een springvorm in met boter. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Doe het deeg in de vorm, en snijd de overtollige stukjes weg. Verdeel het groente mengsel over het deeg. Schenk nu het ei-crème fraîche mengsel over de groente. Maak de quiche af en verkruimel de gorgonzola over de quiche. Bak de quiche gaar in ongeveer 40 minuten.

 

Dat word smullen!