· 

Zoete aardappel curry

Benodigdheden voor 4 personen:

 

600 gram zoete aardappel

200 gram kikkererwten

2 uien

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

250 ml kokosmelk

stukje verse gember (2 cm)

1 blik tomatenblokjes 400 gram

1 theelepel garam masala (indiase kruiden)

1 theelepel komijn

1/2 theelepel kurkuma

1/2 theelepel gemalen korianderzaad

snufje zout

300 gram rijst.

 

Bereiding:

 

Breng een pan met water aan de kook voor de rijst. Zodra het water kookt kun je de rijst koken zoals op de verpakking vermeld staat.  Pak een mooie grote wok pan en doe er een scheut olijfolie in. Doe hier de gesnipperde ui en alle kruiden aan toe, ook de knoflook en de gember! Bak dit even kort aan. Voeg nu de kokosmelk en de tomatenblokjes toe, nu ontstaat er een soort sausje. Hier doe je de zoete bataat bij in. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer er af en toe wel even goed doorheen. Als de saus te droog word, kun je altijd een klein beetje water toevoegen. Na 15 minuten kun je de kikkererwten en de paprika toevoegen. Kook dit nog even 5 minuten mee. Check na 5 minuten of de zoete bataat gaar is! Zo ja, dan kun je het gerecht serveren met de rijst die je erbij hebt gekookt! en dan kun je smullen van deze heerlijke lekkere en makkelijke curry!